copacobana

De Nieuwe Hoek is…

Wat 4 jaar geleden startte als 3 sculpturen op het festivalterrein is al die tijd blijven groeien op zijn eigenzinnige manier om te komen tot waar het nu is. De Nieuwe Hoek groeide uit tot een bruisend platform waar tijdens het festival ruimte is voor kruisbestuivingen tussen allerlei kunstvormen, voor zowel jonge als oude makers, experiment en andere artistieke interventies.
De Nieuwe Hoek heeft sinds 2 jaar zijn vaste stek aan “De Chalet”, het enige gebouw dat te vinden is op het terrein. Het is een afgesloten ruimte waar theater en intieme performances tijdens het festival tot hun recht kunnen komen. Verder kan je De Nieuwe Hoek ook nog op het terrein tegen het lijf lopen.

De Nieuwe Hoek brengt alles van kinderanimatie, dans, theater, workshops, losse acts op het terrein, van straattheater & circus tot uitdagende performances en beeldende kunst. Denk verder dan muziek en De Nieuwe Hoek presenteert het aan jou. De ene keer in de vorm van een expo, de andere keer als video’s in een container of collage/illustratie live op een muur.

Editie 2018...

De Chalet vormt dit jaar opnieuw de thuisbasis voor De Nieuwe Hoek. In dit gebouwtje zullen er voornamelijk theatervoorstellingen en performances te zien zijn, maar ook een aantal workshops en videowerken. Hier nodigen we je graag uit om een unieke verstillende ervaring te beleven tussen al de drukte van de rest van het Festival. Dit jaar doen we dit onder andere met performances door Janes Zeghers, Sophia Kurmann, een dansvoorstelling van Jade Derudder. Ook kinderen zijn welkom in De Chalet voor kindertheater door Kukulu & KUSdeGIRAF. Verder zullen er echte theatervoorstellingen te zien zijn van enerzijds makers die al een aantal jaar professioneel in het werkveld staan, Dounia Mahammed, Micha’s amateur theatre for professionals, Dividu, .... En anderzijds kozen we ook voor beloftevolle jonge makers die we selecteerden tijdens het MAYDAY festival én kozen we er voor om laatstejaarsstudenten van het SKI ook een platform te geven.

Op het terrein zal uiteraard ook weer vanalles te beleven zijn. Zo zal er dit jaar een ware Redactie te vinden zijn waar Tumult.fm & Media Raven live verslag zal uitbrengen van het festival. Ook Aifoon vzw, Playfield en TAFEL kan je daar ontmoeten. Ga daarna zeker eens piepen in de videokabines van Het Huis van Alijn. 

Zelf de handen uit de mouwen steken kan met Onbetaalbaar vzw, Minus One & Alpaka 9000, Topo Copy, meebouwen, kleuren of gekke ideeën bedenken! Voor de allerkleinsten verwelkomen we op het terrein ‘t Manneke, De Tierlantijntjes, wobbelyoga & studioDOUZ, Het kabinet, Cirque Circulaire... Verder zal je op speurtocht kunnen gaan opzoek naar allerhande beeldende kunst installaties van oa Sofie De Cleene, Tineke Bacqué, Lore Tyrions & Charlotte Das, De Bende Van Sterkneus, S.a.D. Stories,..