copacobana

Muziekcentra palmen Copacobana in!

 

Dit jaar verandert er het een en het ander op Copacobana Festival. Zo nodigen we verschillende muziekcentra uit die onze podia zullen hosten. We creëren een nieuw podium waar de muziekcentra hun ding mogen doen en waar je de stijlen die hen typeren zal terugvinden. Hieronder vind je een woordje uitleg over de verschillende muziekcentra en de artiesten die zij meebrengen. 

Democrazy - 29 juni ('t Salon)

Ook Muziekclub Democrazy wil haar/zijn steentje bijdragen aan dit Copacobana festival. "We zijn heel vereerd dat we als programmator en curator van ons eigen podium mogen ‘optreden’." Dit is ook eigenlijk helemaal niet zo onlogisch want dat is wat Democrazy het hele jaar door doet: bands podiumkansen geven op tal van locaties (Vooruit, DOK, Handelsbeurs, de Centrale, Charlatan, Minard, Trefpunt, NTgent, de Koer, …). Ze zoeken daarbij telkens naar de juiste plek voor de juiste band. Geen eigen locatie hebben, biedt dan toch het voordeel dat ze op vele plaatsen hun muzikale ding kunnen doen.

Op Copacobana trekken ze resoluut de kaart van pop en rock in de brede zin van het woord.

www.democrazy.be 

De bands die zij meebrengen:

Julien Firmin \\ Heisa \\ Vito \\ Reena Riot \\ Rheinzand

 

Hiphop Hooray - 29 juni (De Club)

HHH x Copacobana:
De samenwerking met Hip Hop Hooray kende al vroeg een zware tegenslag. De host van de extra dag op donderdag 27/06, zag met lede ogen aan hoe het weekend terug naar de oorspronkelijke formule van 3 dagen moest teruggeschroefd worden. Voor de tiende verjaardag van Copacobana kan goede hiphop echter niet ontbreken. Daarom zal ze op zaterdag 29/06 toch enkele Gentse kleppers zoals Uberdope naar De Club brengen!


Over HHH:
Hip Hop Hooray is een ééndagsfestival dat lokale hiphop promoot via de aantrekkingskracht van bekende (inter)nationale artiesten. Eerder bracht ze al Fresku, Hef, Woodie Smalls en talloze andere grote namen naar Gent. Maar Hip Hop Hooray is meer dan harde bars op de mic! Andere elementen komen ook aan bod: graffiti, skate, DJ’s, etc. Deze editie combineren we de volledige hiphop ervaring met de gezellige Copacobana sfeer. Tot zaterdag!


De bands die zij meebrengen:

tweevieracht \\ Uberdope

 

Huna Sounds - 29 juni (Het kasteel)

Huna Sounds is een collectief met als nobele doel om een blauwdruk te bieden van eclectische dansmuziek van over heel de wereld. Dat kan gaan van Bollywood disco tot Arabische techno, van Cambodjaanse rock tot Zuid-Afrikaanse house en nog veel meer, zolang het maar dansbaar is, niet-westers klinkt en er een gezonde hoek af is. Unmasking eclectic sounds from around the globe.

De bands die zij meebrengen:

Dapke \\ Rizan Said \\ HUNA SOUNDS DJ-ACT

Kinkystar - 28 juni ('t Salon)

Kinky Star is een non-profit jeugd- en muziekcentrum dat niet commerciële genres en jonge opkomende bands stimuleert en promoot. We functioneren als platform voor muziek-liefhebbers, muzikanten en artiest in het algemeen. Ze hebben hun eigen Club, RadioShow, jeugdprojecten en net zoals Anamma vzw hebben ze vele vrijwilligers die hun werking ondersteunen.

Kinky Star gelooft sterk in een DIY-filosofie om de vrijheid van de artiest te behouden en te kunnen fungeren als springplank voor beginnende artiest naar een succesvolle muziekcarrière.

Op Copacobana Festival brengen ze artiesten mee waarbij het genre 'rock met een hoek af' centraal staat. 

De bands die zij meebrengen: 

The Black Gasolines \\ Mogo \\ De portables \\ El Sistema pasota

 

Footprints - 30 juni ('t Salon)

Met Footprints heeft Gent er sinds kort een gloednieuw jazz gebeuren bij. Een reeks showcase concerten op diverse locaties, waar je de Belgische jazzhelden van morgen aan het werk kan zien. Steevast wordt er gegaan voor een gewaagd, avontuurlijk programma met artiesten die jazz op een geheel eigen, unieke manier weten te benaderen. Noem het een muzikale viering van de verkenning.

De bands die zij meebrengen:

Ventilateur \\ DelVita \\ Molten penguin \\ Kleptomatics \\ Bombataz