copacobana

Bio Simon Van Schuylenbergh

Simon Van Schuylenbergh (1994) studeert in 2017 af aan de dramaopleiding van Kask in Gent.

Hij werkt er geregeld samen met Siska Baeck aan voorstellingen die fysiek en taal koppelen en de ruimte bespelen als ontmoetingsplaats voor intieme verhoudingen. Dit resulteerde eerder in het duet self. Ocean, en een bewerking van Peter Sloterdijks Sferen. Samen werken zij aan een nieuwe voorstelling onder de werktitel if you please & other gestures. Daarnaast werkt Simon actief mee aan verschillende projecten van onder andere Lobke Leirens en Max Pairon. Onder de noemer zebra maakt Simon ook solowerk altijd vergezeld door zebra's uit papier-marché. 

 

 

Over de voorstelling:

 

Gedurende drie jaar maakte Simon tijdens zijn opleiding een reeks solo's en acties vergezeld door zebra's. Samen met zijn zelfgemaakte kudde verhoudt hij zich op een naïeve manier tot grote existentiële levensvragen. En dansant reflecteren ze over eenzaamheid, vrijheid, levensvreugde en het einde. -solo with zebra- is het slotakkoord van hun drie jaar durende intieme verhouding.

-solo with zebra- is een zoektocht in beweging naar verbinding met de ander en de wereld. Soms fragmentarisch en verstrooid, soms overmoedig en heroïsch om daarna terug op zichzelf te vallen.

een performance van: Simon Van Schuylenbergh met: Simon van schuylenbergh en Timo Sterckx Coach: Marc Vanrunxt en Bauke Lievens | thank you: KASK,

d e t h e a t e r m a k e r, Buda, Benjamin Abel Meirhaeghe, CAMPO, PlanB, Maxim Storms, Bart Van Schuylenbergh, Siska Baeck, Max Pairon, Leo Verlinden, Sebra Eggermont en vele anderen …

Simon Van Schuylenbergh

Performance

Podium: De Chalet

Datum: Zaterdag 22:00 - 23:00